Rikke Lyskjær


Smerte og tab er en del af menneskelivet. Nogle gange oplever vi, at svære perioder i livet bliver så uoverskuelige eller fastlåste, at det er en god ide at opsøge hjælp. At lukke et andet menneske ind omkring det der er sårbart, kræver mod. Jeg ser det som min vigtigste opgave at skabe et rum, hvor du kan føle dig tryg og mødt i det der er svært for dig. Jeg arbejder bl.a. med afsæt i compassion fokuseret terapi der har en særlig opmærksomhed på at træne vores evne til at møde os selv med venlighed og omsorg og på den måde blive bedre til at bruge vores ressourcer til dels at lindre og forebygge lidelse dels give styrke og mod til at handle i stedet for at opgive vores kampe.

Jeg har hele mit arbejdsliv beskæftiget mig med børn, unge og familier, hvor der af en eller anden grund har været behov for hjælp til at understøtte trivsel og udvikling. Jeg har en særlig interesse for at hjælpe børn og unge med følelsesmæssige vanskeligheder og udviklingstraumer. Derfor har jeg uddannet mig i legeterapi der giver mulighed for at arbejde traumefokuseret og mere nonverbalt samt i mentaliserings baseret terapi, der handler om at være opmærksom på hvad der sker på indersiden hos en selv, samtidig med at man er nysgerrig på, hvad der sker i den anden fx ens partner eller barn.

Rikke Lyskjær

Cand. pæd. psyk.

Email: rikke@pnf.dk

Tlf: 28730043

Jeg er født i 1974 og uddannet cand.pæd.psyk. fra Aarhus universitet. Derudover er jeg uddannet lærer og pædagog på seminariet i Odense.

Jeg arbejder som tilknyttet til Center For Mentalisering med undervisning og implementering af mentalisering på skole- og dagtilbudsområdet. Før jeg blev selvstændig, har jeg arbejdet som cand.pæd.psyk. i NGOér i udlandet med kriminelle unge i Hviderusland, uledsagede flygtninge i Athen, efterladte børn med tilknytningstraumer i Honduras og i familiehus i Billund Kommune samt i Det Grønlandske Hus i Aarhus.

For at få inspiration og for at sikre kvaliteten i mit arbejde modtager jeg løbende supervision, aktuelt hos Janne Østergaard Hagelquist supervisor og specialist i børnepsykologi, Aarhus. Jeg er efteruddannet i CFT (compassion fokuseret terapi), mentaliseringsbaseret terapi og så har jeg en 1-årig legeterapiuddannelse fra Institut for legeterapi. Gennem mere end 16 år har jeg deltaget i en række kortere og længerevarende fagrelevante kurser bl.a. Systemisk, Narrativ Familieterapi, Debriefing og Defusing Beredskabs Psykologi, Cool Kids Aarhus Universitet, Masterclass i CFT v. Paul Gilbert, Traumer og Dissociation Modum Bad, Oslo.